WijkCafé voorjaar 2019

Thema :  Toepassing van digitalisering en automatisering in ons dagelijks bestaan.

Op woensdag 13 maart wordt er in het Wijkcentrum Koningshaven een WijkCafé georganiseerd door de Wijkraad Koningshaven in samenwerking met de Bibliotheek Lochal. Iedereen is weer van harte welkom en de toegang natuurlijk gratis. We ontvangen je met een kop koffie met wat lekkers erbij. Na afloop kun je weer kennismaken met andere buurtbewoners en gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje en een hapje. De eerste drankjes krijg je natuurlijk van ons, de Wijkraad.

Deze avond willen we aandacht besteden aan de digitalisering en automatisering in ons dagelijks bestaan. We willen je kennis laten maken met hedendaagse mogelijkheden en toepassingen in de digitalisering en automatisering. En niet alleen de theorie, maar ook kun je kennismaken met toepassingen in de praktijk.

Het programma zal er als volgt uitzien:

19.00       inloop

19.30       Lezing door Demi van de Put over robotica in de zorg.

Demi van de Put is ingenieur op het gebied van zorginnovaties en docent zorgtechnologie binnen het ROC Tilburg. Zij heeft veel projecten gedraaid op het gebied van innovatie in de zorg, zoals het implementeren van nieuwe technologieën in zorginstellingen, en het ontwikkelen van nieuwe hulpmiddelen.

Tijdens de lezing zullen verschillende zorgrobotica, de inzetbaarheid en de voor- en nadelen en praktijkvoorbeelden aan bod komen.

20.30       Mediacoach Bibliotheek Midden Brabant.

De mediacoach geeft informatie en tips hoe nieuwe en traditionele media slim en leuk gebruikt te kunnen worden

21.00 De avond sluiten we af met het mobiele Digilab van De Bibliotheek Midden-Brabant. Hier kun je kennismaken met o.a. een 3D printer, green screen en een virtual reality bril.

Tot woensdag 13 maart 19.30 uur in Wijkcentrum Koningshaven.