Lotgenotengroep Authos

Wie zijn wij

Authos is een lotgenotengroep voor mensen met lichte vorm van autisme.

Voor mensen met autisme is het vaak moeilijker om met andere mensen contact te leggen en/of te onderhouden.

Authos biedt de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer nieuwe, gelijkgestemde mensen te leren kennen.

Bijeenkomsten

De deelnemers van Authos organiseren zelf contact- en activiteitenavonden. De avonden worden begeleid door een aantal ervaren vrijwilligers. Contactavonden vinden plaats op de eerste dinsdag van de maand.  Activiteitenavonden vinden plaats op de derde dinsdag van de maand.

Contactavonden

Tijdens contactavonden gaan deelnemers van Authos met elkaar in gesprek. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf bepaald.

Een terugkerend thema is Autipraat. Hierbij wordt aandacht besteed aan autisme  gerelateerde onderwerpen. Het doel van deze groepsgesprekken is dat men zijn of haar verhaal kwijt kan in een veilige en begripvolle omgeving.

Voorbeelden van andere thema-avonden zijn filosoferen, bordspellen, kookclinic en feestdagen zoals Sinterklaas en Nieuwjaar.

De contactavonden vinden plaats in Wijkcentrum Koningshaven te Tilburg, beginnen om 19:30 en eindigen om 22:00 u. 

Activiteitenavonden

Tijdens de activiteitenavonden wordt er gezamenlijk een activiteit ondernomen buiten het Wijkcentrum. Denk hierbij aan: poolen, bowlen, darten, een stadswandeling of samen uit eten. 

Kosten

Deelname aan de contactavonden is gratis. De ruimte wordt gefaciliteerd door ContourdeTwern.

Consumpties op de contactavonden zijn voor eigen rekening. Er wordt koffie en thee geschonken voor een schappelijke prijs.

Daarnaast kan aan de bar ook iets fris of een pilsje besteld worden.

Kosten van de activiteitenavonden zijn geheel voor eigen rekening. Naast consumpties kunnen de kosten ook bestaan uit kosten voor reserveringen.

Aanmelden

Behoor jij tot de doelgroep en heb je behoefte aan contact met lotgenoten? Durf de stap te maken en meld je aan bij Clemens Centen via het volgende e-mailadres: cmcenten@home.nl

Locatie

De contactavonden vinden plaats in de Kapel van Wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaardersstraat 32c, 5021 BE Tilburg. Tel: 013 5425729

Agenda

16 mei: Nog niet bekend, mogelijk percussie

6 juni  : Autipraat

20 juni : Midget golf

Voor informatie : Stuur een mail naar Clemens Centen cmcenten@home.nl.